Breaking News

İyi kavun nasıl seçilir

Yaz meyvelerinin vazgeçilmezlerinden olan kavunun insana birçok faydası var. Bunlardan en önemlisi de zengin bir C vitamini deposu olmasıdır. Ayrıca kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğü gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.
Tıbbi yararlarının yanında yaz aylarında insanın sıvı ihtiyacının arttığı da düşünülürse kavun ve karpuzun tüketilmesi sıvı ihtiyacının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu arada söylemek isterim ki kavun ve karpuzun su oranı %90 'ın üzerindedir.
Bu kadar teknik bilgiden sonra asıl konumuz olan iyi kavun nasıl seçilire gelelim. Ben size öyle herkesin söylediği gibi yok dibine vur yok eziktir yok serttir gibi klasik birşey söylemeyeceğim. Daha basit ama daha net bir yolunu size söylüyorum. Kavunda olgunlaşmanın 2 belirtisi vardır. Bunlardan ilki ister çizgili olsun isterse de düz olsun kabuk kısmında bir kuruluk görüyorsanız, pas rengine benzer bir deforme kısmı varsa bu kavun olgunlaşmış olduğunun göstergesidir.
İkinci bir kavun seçme yöntemi ise sap kısmıdır. Benim kavun alırken denediğim ve şaşmayan bir yöntem olan bu yöntemde kavunun sap kısmına bakmalısınız. Olgun ve dolayısıyla tatlı kavunda sap kısmı kurumuş olur. Rengi koyu kahverengidir.
Bu dediğim yöntemleri uyguladığınızda kötü kavun seçme gibi bir durumunuz olmayacaktır. Diğer kaynaklarda kokusundan, sertliğinden ve ağırlığından anlaşılacağını belirtenler olsa da bu durum kavunun cinsi ile alakalı olarak hata verir. Ama cinsi ne olursa olsun söylediğim şekilde kavun seçimi yaparak henüz hatalı seçim yapmadım.Emin olun siz de yapmayacaksınızdır.

Hiç yorum yok