Breaking News

LG Power Save Mode Çözümü

power saving mode

 Marka olarak LG monitörlerde sıklıkla görülen bu sorun durup dururken monitörünüzün kapanmasına ve "Power saving mode hatası " yada " Power save mode hatası" olarak bir anda karşımıza çıkabiliyor. 

Sorun tamamen monitörünüzün kendisini güç tasarruf moduna almasından kaynaklanmaktadır. Bu durumun temel nedeni de cihazınızda oluşan donanımsal bir sorundan kaynaklanması muhtemeldir. Bugün sizlere bu sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Power Saving Mode Hatası Çözümü

Bios Ayarlarında Gerekli Düzenlemeyi Yapın

Yazılımsal olarak tek sebebiyet verebilecek neden cihazınızın bios ayarlarından cihazınızın güç modunda çalışıyor olmasıdır. Bunu düzeltmek için bios ayarları ekranınıza giriş yapıp burada güç seçeneleri kısmından power saving mode kısmını disable yapmanız gerekmektedir.

Monitörün Kablolarını Kontrol Edin

Donanımsal olarak ise iş biraz daha karmaşık bir hal almaktadır. Öncelikle monitörünüz ile bilgisayarınız arasında bağlantı kurulan kabloların sağlamlığını kontrol etmelisiniz. Özellikle bağlantı noktalarında kullanılan pinlerde sorunlarla karşılaşılması çok sık rastlandığından buralara dikkat edin.

Diğer Donanımların Kontrolünü Yapın

Bilgisayarınızda yer alan diğer donanımların doğru yapılandırılmaması da bu soruna sebebiyet verebilmektedir. Özellikle bilgisayarınızda kullanılan ram'lerin yerine tam oturmaması ya da çalışmaması, işlemci, anakart ve ekran kartı gibi parçalarda oluşabilen kısa devreler gibi durumlarda monitörünüzün ısınması ve bir güvenlik olarak kendini kapatması da olası bir "Power saving mode hatası " almanıza sebebiyet verebilmektedir.
Özellikle bu sorunla karşılaşanlarda ortak nokta bilgisayar temizliğini yaptıktan sonra ya da bilgisayarlarına yeni bir donanım eklediklerinde bu sorunla karşılaşma oranı yüksek olduğundan donanımlarınızı monte ederken dikkatli olun. Eğer bu konuda bilgi sahibi değilseniz de donanımlarınızı bir bilen aracılığıyla değiştirmeyi tercih etmelisiniz.

Monitörünüzde Oluşabilecek Olası Sorunlar

Bu durum bazen monitörünüzden de kaynaklanabilmektedir. Yine diğer donanımlarda olduğu gibi monitörünüzde de oluşabilecek kısa devre veya kablolarda oluşabilen kopma veya temassızlık gibi durumlarda da monitörünüz kendini korumaya alacaktır.

Müşteri Hizmetlerinden Destek Alın

Tüm bu yukarına yazanlardan bir çözüm bulamadıysanız müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz. Sorun sizden değil de monitörün olası bir imalat hatası olması da seçeneklerden biridir. Bu gibi durumlarda müşteri hizmetletleri ile iletişime geçip en yakın yetki serviste monitörünüzü kontrol ettirebilirsiniz.


Hiç yorum yok