Breaking News

Heic Dosyası Nasıl Açılır

heictojpeg

Heic veya heif dosyası iOS 11 ile birlikte apple firmasının hayatımıza sokmuş olduğu bir resim formatıdır. Ancak bu dosyaların da apple cihazlar dışında açılamaması kullanıcılar için sorun yaratmakta. Bu nedenle bugün sizlere heic dosyası nasıl açılır ya da heic dosyasını jpeg formatına nasıl çevirebilirsiniz onu göstereceğim.

HEIF / HEIC dosyası nedir?

İngilizce  “High Efficiency Image File Format” kelimelerinin baş harflerinden oluşan HEIF formatını türkçe “Yüksek Verimli Fotoğraf Dosya Formatı” olarak çevirebiliriz. Buradan da anlaşılacağı gibi yeni bir teknoloji olarak ortaya çıkmış ve kullanıcıya bir takım avantajlar sağlamayı amaçlamıştır.
Heic dosyası ses dosyalarını desteklemekle beraber en büyük avantajı da dosya boyutlarının en önemli resim formatı olan jpeg'den çok daha iyi bir düzeyde olmasıdır. Bu sayede de bir bakıma depolama  alanlarında tasarruf avantajı sağlamaktadır.

Heic Dosyasını Jpeg Yapma - Heif Dosyasını Jpeg Yapma

Telefonumuzda bulunan heic dosyalarını jpeg dosyalarına çevirmek için farklı yollar bulunmakta. Ben bunlardan sizlere en basit olan 2 yolu açıklamaya çalışacağım. Bu işi program yardımı ile de yapabileceğinizi söyleyebilirim ama ben önermiyorum.

İnternet Üzerinden Heic Dosyasını Jpeg Yapma

Heic uzantılı foroğralarınızı JPEG’e çevirmek için heictojpg adresini kullanabilirsiniz. Site üzerinden toplu olarak resimlerinizi yükleyip yine toplu olarak uzantısını değiştirmeniz mümkün. Tek seferde 30 adet fotoğraf yüklemeye izin veren sistem convert dediğinizde fotoğrafları dönüştürmeye başlıyor ve dönüştürme tamamlanınca da size resimlerinizi indirme imkanı sağlıyor. Tek eski yönü dönüştürme işlemi resim boyutuna göre değişmekle beraber 15 ile 30 dakika arasında değişiyor olması.

Gmail ile Heic Dosyalarını Jpeg Yapma

Bu sorunu farketmiş olacaklar ki bilindik mail servislerinin çoğu bu şekilde teknik destek veriyor. Sizin yapmanız gereken sadece resimlerinizi mail adresinize atmak. Mail adresinizden ise bu resimleri indirmek istediğinizde JPEG formatında indirebilliyorsunuz.

iPhone Kamera Fotoğrafı JPEG veya HEIC Nasıl Değiştirilir

Her ne kadar standart olarak çektiğiniz fotoğraflar HEIC formatında telefonunuza kaydedilse de iphone bu konuda size fotoğraflarınızı JPEG olarak da kaydedebilme imkanı sunuyor. 
Fotoğraflarınızın JPG formatı olarak kaydedilmesini sağlamak için telefonunuzda Ayarlar > Kamera > Biçim > En Uygun seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemi tamamladığınızda ise artık fotoğraflarınız JPEG olarak kaydedilecektir. Yine bu ayarlar üzerinden de HEIC formatına tekrar dönüş yapmanız mümkündür.

 










Hiç yorum yok