Breaking News

Bilgisayardan Silinemeyen, Programları Ve Dosyaları Nasıl Silersiniz?


Birçok program yüklemesi sırasında dikkatsiz ve hızlı hareket ederken aslında bilgisayarımıza gereksiz ve çoğunlukla zararlı birçok uygulamada kurabiliyoruz. Bu zararlı programlar sistem dosyaları ile iç içe geçebiliyor ve bilgisayardan en basit yöntemlerle kaldırmak istediğinizde çeşitli hatalar verebiliyor veya programın kaldırma izninin sizde olmadığı gibi uyarılarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu programların genellikle amacı bilgisayarınızdaki verileri toplamak ve bilgilerinizi sızdırmak oluyor. Bazı yazılımlar silseniz bile hatta farklı isimlerle farklı yerlerde varlığını bile sürdürebiliyor peki bu yazılımlardan nasıl kurtulabilirsiniz?

Bilgisayarınıza yerleşen ve program ekle/kaldır bölümünden silemediğiniz programları silebilmeniz için alternatif çözüm yöntemlerinden bazıları hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

1. Kayıt Defteri

Windows tuşu+ R kombinasyonu ile çalıştır komut penceresini açın ve ‘ regedit ’ yazın , tamam deyin.

 


Açılan sayfada HKEY_LOCAL_MACHİNE klasörünün yanındaki ‘>’ simgesine dokunun ve alt klasörleri görün. Daha sonra aynı yöntemle Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall klasörlerine sıra ile giriş sağlayın.  Son açılan uninstall klasöründe bir liste ile karşılaşacaksınız. Listede bilgisayarınıza kurulu olan programların listesini göreceksiniz. Silmek istediğiniz programı klasörünü bulun ve DELETE tuşuna basarak silin. Çok fazla program yüklü ise CTRL+F tuşuyla hızlı şekilde de arayabilirsiniz. İşlem tamamlanır.


2. Revo Uninstaller

   

Revo Uninstaller en güçlü yazılım kaldırma programlarından biridir. İnatçı programları kaldırır ve hiçbir aracın kolay kolay tespit edemeyeceği gereksiz artık dosyaları bile hiçbir ek işleme gerek duymadan temizleyebilir.


3. AdwCleaner 

AdwCleaner, bilgisayar kullanıcılarını internet ortamında dolaşan zararlı yazılımlara karşı koruyan güçlü ve gelişmiş bir güvenlik uygulmasıdır. Yüklenen yazılım casus yazılım, zararlı yazımsa eğer tespit etmenizde ve kaldırmanızda çok yardımcı olabilir.

 

4. HijackThis

  

Hijackthis mükemmel bir eklenti temizleyicidir. Özellikle internet tarayıcılarınıza yapışan eklentileri kaldırmak konusunda çok başarılıdır. Sisteminizi tarayarak, sisteme sonradan eklenen tüm zararlı yazılımları bulur tabii yararlı yazılımları da zaman zaman gösterebilir, bu aşamada seçerek onay vermeniz gerekir. Sadece neyi sileceğinizden emin olmalısınız. HijackThis programı kaldırılamayan reklam yazımları için tavsiye edilir. HijackThis yüklemesi tamamlandıktan sonra Scan butonuyla bilgisayarınızı sadece tarayın. Analiz işlemi bittikten sonra Fix Checked  seçeneğini seçin ve temizliği tamamlayın. İşlem bitince bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Zararlı yazılım tespit edilerek kaldırılır.


5. Sadece Dosya Veya Klasör silmek istiyorsanız ama silinmiyorsa Komut İşlemi yardımı ile silebilirsiniz. ironi ne demek

Önce silmek istediğiniz dosyanın bilgisayardaki doğru  adresini bilmeniz gerekmektedir. Dosyaya sağ tıklayıp, Özellikler’e girdikten sonra ortadaki bölümde Konum yazan kısımda yer alan bilgi dosya adresidir.

Windows tuşu+R  ile çalıştır bölümünü açın ve cmd yazarak tamam diyerek  komut işlemini açın. Hangisi uygunsa (bir dosta mı, klasör mi kaldıracaksanız)  aşağıdaki iki komuttan uygun olanı, dosya adresinizi içerecek şekilde yazın ve enter tuşuna basın. İşlem tamamlanacak.

Klasör silmek için: RD /S /Q “Klasörün tam adresi”

Dosya silmek için:  DEL /F /Q /A “Dosyanın tam adresi”

  


 ironi ne demek

Hiç yorum yok