Breaking News

Photoshop Alternatifleri - En iyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

 

Görüntü düzenleme söz konusu olduğunda Photoshop'a diğer uygulamaların yaklaşması bile söz konusu olamıyor. Adobe bize öylesine olağanüstü bir yazılımla hizmet imkanı sağladı ki, programa verdiği isim ile yapılan işlem aynı adı taşıyor artık. Hemen hemen herkes bu sayede elinin altında olan bir resim üzerinde basit işlemlerle mucizeler yaratabiliyor.

Ancak kimisi için Photoshop'a alternatif arama ihtiyacı da oluşabiliyor. Bunun temelde aslında iki nedeni var. Birincisi evet programımız oldukça başarılı ama malum kalite ucuz olmuyor. Hele de ülkemiz de doların bu denli yüksel olduğunu göz ününe alırsak bu programı kullanmak epey bir maliyet gerektiriyor. İkinci neden ise programın aslında çok iyi olmasından, fazlasıyla detaylı olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle de herkes için basit kullanılabilir bir program olduğunu söyleyemem. 

Gerek maliyeti gerekse de standart kullanıcı için kullanılması zor olması nedeniyle alternatif uygulamaları sizlere sunmak istedim.


1-GIMP

Muhtemelen Photoshop için alternatif arıyorsanız ilk duyduğunuz program GIMP olmuştur. Tamamen ücretsiz olan bu alternatif fotoğraf düzenleme programının uzun da bir mazisi bulunuyor. Renk düzeltme, boyama araçları, klonlama ve geliştirme dahil olmak üzere geniş araç setine sahip olan programın yapı olarak da adobenin ürününe çok da uzak bir yapısı olmadığından daha önce Photoshop kullandıysanız rahatlıkla bu programı da kullanabileceksinizdir.


2-Affinity Photo

Profesyonel tasarımcılara Photoshop'a alternatif en sevdikleri sorsanız büyük olasılıkla Affinity Photo yanıtını alırsınız. Rakibine göre çok daha düşük bir fiyatı olan uygulamanın neredeyse photoshop ile özellik olarak farkı yok. Hatta kullanıcıların çoğu üstün olduğunu bile iddaa ediyor desem yeridir.
Affinity Photo, PSD dahil olmak üzere birden fazla dosya formatıyla uyumludur. Bu da uygulamanın profesyonel kullanıcılar için oldukça cazibeli bir hal almasını sağlıyor. Tabi bu durumun oluşmasında hız olarak rakibinin önünde olması, sınırsız bir şekilde geri alma imkanının bulunması önemli bir etken. Bu sayede kazara çalışmanızın mahvolmasının önüne de geçmiş oluyorsunuz.


3-Serif PhotoPlus X6

Üçüncü sırada ise amatörler için bir program önerim var. Çünkü bu programımız sizlere kullanıcı için eğitim videoları da sunan bir paket içinde geliyor. Bir bakıma size bu işi amatörden profesyonele ulaştıracak imkanı da sağlıyor.
Programın en güzel özelliği ise bir görüntünün parçalarını eşsiz bir incelikle seçmenize veya kesmenize olanak tanıyan akıllı seçim fırçası gibi hayatı kolaylaştırabilecek gelişmiş özelliğinin olması. Ayrıca programın kullanıcıları fikir alış verişinde bulunduğu oldukça aktif bir forumu da mevcut. Bu şekilde hem yardım almanız hem de farklı fikirler edinmenizi sağlayabiliyor.


4-PicMonkey

Alternatifimiz bol olsun diyerek bir de online resim düzenleme imkanı için picmonkey'i size önermek istiyorum.
Başlangıçta basit etkisiz bir uygulama gibi görünse de detaylarına ulaştıkça ne denli kaliteli bir hizmet sunduğunu anlayacaksınızdır. Elbette profesyonel birşeyler elde edersiniz diyemem ama eğer amatör olarak basit bir şeyler oluşturacaksanız, sitenize bloğunuza veya sosyal medyanıza renk katmak istiyorsanız muhakkak denemenizi öneririm. Ücretsiz bir şekilde çoğu özelliği kullanılabiliyor ama bazı özellikleri için ise ücret ödemek gerekebiliyor.


5-Rebelle

Size gerçekçi bir boyama deneyimi sağlayan bir Photoshop alternatifi mi istiyorsunuz? Rebelle kesinlikle sizin için biçilmiş kaftan. Geleneksel boyama tekniklerini taklit etme yeteneği ile bilinir ve sizde gerçek bir tuval üzerine resim yaptığınız hissi uyandırır. 
Rebelle, boyanın gerçek hayatta nasıl davrandığını taklit etme konusunda benzersizdir. Uyguladığınız basınca bağlı olarak boyanın birden fazla yönde ilerlediğini gördüğünüzde veya mükemmel kalınlığı oluşturduğunda çok eğlencelidir. Hatta damlama boyutunu, üfleme uzunluğunu ve boyanızla kullanmak istediğiniz su miktarını belirtme seçeneğiniz bile vardır. Bundan daha iyisi olamaz bence.


Hiç yorum yok