Breaking News

Facebook Hesap Dondurma - Hesap Silme

 


Her ne kadar eskisi kadar popülerliğini sürdüremese de facebook hala dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olmayı sürdürmektedir. Öyle ki neredeyse her 10 kişiden 3 ü mutlaka her gün facebook hesabına giriş yapmakta ve bu platform üzerinde zaman geçirmektedir.

Sosyal medya üzerinde olması gerekenden fazla zaman geçirmek de bazen insanların hayatına olumsuz etki etmektedir. Kimisi için işlerinde aksama kimisi için ise günlük hayatında olumsuzluklara sebebiyet dahi verdiği görülmektedir. Hatta bu durumun bir hastalık halini aldığı  da bilimsel olarak ortaya konulmuştur.

Eğer sizin de böyle bir sorununuz varsa ve sosyal medyadan uzaklaşmayı düşünüyorsanız bu iş içinde öncelikle facebook hesabınızı kapamayı düşünüyorsanız ama bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu konuda sizlere yardımcı olmak istiyorum.

Bilmeniz gereken hesabınızı kapamanın iki yolu olduğudur. Bunlardan ilki ilerleyen zamanlarda yine aktif edebileceğiniz bir durum olan dondurma yoludur ki bu şekilde hesabınız siz aktif edinceye kadar pasif bir şekilde olacaktır.Kimse hesabınıza ulaşamayacak ama hala facebook sunucularında tüm bilgilleriniz ile saklanmaya devam edecektir. Eğer sizde hesabınızı dondurmak istiyorsanız ;

  • Facebook sayfasının sağ üst köşesinde bulunan ‘Hesap Ayarları’ seçeneğine tıklayın.
  • Hesap ayarları seçeneğinde size ‘Ayarlar ve Gizlilik, Yardım ve Destek, Görüntü Tercihleri, Çıkış Yap’ seçenekleri sunmaktadır. Buradan ‘Ayarlar ve Gizlilik’ butonuna tıklayın. 
  • Ayarlar seçenekleri önünüze gelecektir. Buradan ‘Genel’ başlığında Hesabını Yönet’i seçerek sayfanın en altına inin.
  •  Sağ alt köşede karşınıza ‘Hesabını dondur’ seçeneği çıkacaktır. Buraya tıklayarak güncel şifrenizi teyit ettiğiniz takdirde Facebook hesabınız geçici süre ile kapatılmış olacaktır.
Eğer daha da kararlıysanız ve geri dönüşü olmayacak bir karar alıp facebook ile bağlarınızı tamamen koparmayı düşünüyorsanız hesabınızı silmeniz de mümkün. Ama tabiki bu durumda hesabınızda bulunan tüm kişisel verileriniz, resimleriniz, kayıtlı olduğunuz gruplar gibi hesapta bulunan tüm bilgileriniz bir daha geri alınamayacak şekilde silinecektir. Evet ben kararlıyım silmek istiyorum diyorsanız ; 

  • https://www.facebook.com/help/delete_account’ linke giderek neden silmek istediğine dair bir neden seçiyoruz.
  • Sistem otomatik olarak neden silmek istediğine dair bir seçenek seçmeni isteyecektir. Tabiki bununla beraber bir daha geri alamazsın falan gibi uyarılar da yapılacaktır.
  • Hala silmekte kararlıysanız alt kısımda bulunan hesabımı sil butonuna tıklıyoruz ve işlem tamam.
Yalnız facebook silme işşlemi yapsanız dahi hala sizden umutlu ki kalıcı silme dahi yapsanız yine de size 30 günlük geri dönme şansı tanıyor. Anlayacağınız sisteme girmek kolay çıkmak zor ...

Hiç yorum yok