Breaking News

Frappe Nedir - En iyi Frappe Tarifi

 
frappe tarifi

Ülkemizde oldukça popüler olmaya başlayan bir tür kahve olan frappe artık hemen hemen her kahve dükkanında bulabileceğiniz bir içecek oldu. Çeşit çeşit aroması, çay, süt, meyve suyu ve çikolata gibi ek ürünlerin eklenmesi ile farklı tatlar sunabilen bu içecek hemen hemen her kesimden müdavimler edinmeyi başarmıştır.

Frappenin Tarihi Nedir 

Yunan Dimitris Vakondios tarafından 1954 yılında Selanik'te HELLEXPO fuarında tüketiciye tanıtılan bu içeceğin bu nedenle de günümüzde ana vatanı olarak Selanik kabul edilmektedir. Ancak dünyanın bir çok yerinde Frappe popüler bir içecek olarak tüketilmektedir. Her bölge kendi damak tadını da bu içeceğe aktararak farklı tatlar oluşturmaktadır. Bu noktada Amerika'dan Asya'ya ve Afrika'dan Avustralya'ya kadar hemen hemen her bölgede tüketildiği bilinmektedir.

Frappe Nasıl Hazırlanır

Bu tür özel içeceklerin hazırlanışında da özel kurallar vardır. Bu nedenle bu tür içeceklerin kurallarına göre hazırlanmazsa sıradan bir kahveden fakı kalmamaktadır. Gerek malzemelerinin gerekse yapılışının özen gerektirdiğini belirtmek gerek. Örneğin yapılışında kullanılan buz ve köpüğün karıştırılması düzgün bir şekilde yapılmazsa içeceğin tadı farklılaşacağı gibi uzun süre de dayanmayacaktır.

Klasik frappenin hazırlanışına geçecek olursak da öncelikle tercihe göre bir buçuk tatlı kaşığı nescafe ya da 2 tatlı kaşığı granül kahve ve tercihe göre de şeker eklenerek bir shaker’ın içine konulur. Ortalama 3 dakika süresince çalkalama yapılır. Daha sonra Shaker açılır. Shaker’ın içindeki köpük bardağa boşaltılır. Bunun yerine de köpüğün üzerine dört ya da beş tatlı kaşığı su ilave edilerek tekrardan çalkalanır. Bu şekilde bardakta 3 parmak boşluk kalıncaya kadar köpük elde edecek şekilde işlem devam ettirilir. Sonrasında ise 1-2 tane buz küpü de bardağa eklenir ve bir pipetle içime hazır hale getirilir.

Elbette ki kişisel damak tadına göre hazırlanışta içerisine farklı ürünler de eklenebilir. Örneğin çikolata veya dondurma bu konuda benim favorilerimdir. Sizlerde kendi damak tadınıza uygun olacak şekilde bir tarif hazırlayıp deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok