Breaking News

Telefonlarımıza ait bilgileri Öğrenmek için Kodlar



Günlük yaşantımızda artık hemen hemen her kişide cep telefonu mevcuttur. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır telefonlar. Ceplerimizde küçük dünyayı taşıyoruz adeta. Peki bu telefonlarımızı satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Ya da yapılabilecek tuşlamalarla telefonumuza ait bilgileri öğrenebileceğimizi biliyor muyuz? Şimdi sizlere bu kodlar neler, hangi tuşlamalarla neleri öğrenebiliriz bunları aktaracağız…

*#0*# Yapacağımız bu tuşlama ile ekranın çalıma durumunu, kameranın çalışma durumunu, hoparlör durumunu, sensör durumunu ve benzeri birçok durumun kontrolünü yapabiliriz.

*#06# Yapacağımız bu tuşlama ile telefonumuzun imei bilgisine ulaşıp ardından internet arama motoruna imei sorgulama yazıp “Bilişim Teknolojileri Kurumu” sayfasına girip bu çıkan imei kodunu yazıp telefonumuzun imei durumunu öğrenebiliriz.

*101# Ve ardından arama tuşuna basarak yapacağımız tuşlama ile kullanmakta olduğumuz cep telefonu numaramız gelecektir ekrana.

*#1234# Bu kodu yazarak telefonumuzun model ve yazılım bilgilerine ulaşabiliriz. 

*#0228# Bu tuşlama ile telefonumuzun bataryamızın çalışma durumunu öğrenebiliriz.

*43# Tuşlaması ise arama bekletmeyi açmamıza yardımcı olur. 

#31# Ardına ise arayacağımız kişinin numarasını tuşlayarak arama yaptığımız kişiye cep telefonu numaramız görünmeyecektir. Gizli numara olarak görünecektir ekranda. 

*2767*3855# Bu tuşlama ise cihazımızı fabrika ayarlarına döndürür günceller. Ancak bunu denemek için yapmamalıyız! Cihazımızdaki önemli evraklarımızı silmemize sebep olur. Telefonumuzu sıfırlamak istediğimizde yapmalıyız bu tuşlamayı.

Bu tuşlamalar hayatımızı kolaylaştıran unsurlardır. Yapacağımız bu tuşlamalar ile alacağımız cihazların kontrolünü sağlayarak bilgili alışverişte bulunuruz. Cihazlarımızın imei gibi, çalışma durumu gibi ve birçok önemli özellikleri kısa yollardan tuşlamalarla öğrenip sorun yaşamanın önüne geçmiş oluruz. Aktarmış olduğumuz bu kodlar cihaz markalarına göre değişkenlik göstermektedir. 






Hiç yorum yok