Breaking News

WhatsApp Web QR kod uygulaması Çalışmama Problemi nasıl Çözülür?


Dünyanın en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcıların uygulamayı bilgisayarlarında da kullanabilmelerine imkan tanıyor. Bunun için WhatsApp Web sayfasını geliştiren şirket QR kod yardımıyla tarayıcı ile telefon arasında bağlantı kuruyor. Bununla birlikte kullanıcının telefonundaki bütün sohbet geçmişi bilgisayar ortamına aktarılabiliyor. Ancak bazı nedenlere WhatsApp Web’in QR kod uygulaması hata veriyor ve hiçbir şekilde çalışmıyor.

WhatsApp’ı bilgisayarınızda aktif edemiyorsanız yapmanız gereken çözüm süreçlerini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık.

WhatsApp Web QR kod uygulaması çalışmıyor sorunu birkaç nedenle yaşanabilir:

1. Bilgisayarınızdaki QR kodu yüklenmiyordur,

2. QR kodu yükleniyordur fakat telefonunuzda tarama işlemi yapamıyorsunuzdur,

3. Kodu başarıyla taramış olabilirsiniz ancak “Tamam, anladım” düğmesine basamayabilirsiniz.

Bu ve daha çok sayıda senaryoda bu sorunu yaşamanız mümkün. Önereceğimiz çözümler sayesinde bu sorunları ortadan kaldırabilmeniz mümkün.


Telefonunuzda stabil bağlantı olduğundan emin olmanız gerekir

WhatsApp Web QR kod çalışma sağlamıyorsa, özellikle QR kodu bilgisayarınıza yüklemiş ancak telefonunuzda göremiyorsanız sorun telefonunuzun internete bağlı olmaması ya da bağlantının kararsız olmasından meydana gelmektedir. WhatsApp’a giriş yapabilmeniz tam anlamıyla internetinizin düzgün bir şekilde çalışması anlamına gelir.

Telefonunuzun internete bağlı olup olmadığını öğrenmenin en pratik yolu YouTube’dan yüksek kalitede bir video açarak izlemeye çalışmak. Eğer videonun kalitesini yükseğe almanıza rağmen arada düşüş yaşanıyorsa ya da donma meydana geliyorsa bu durumda bağlantınızın stabil olmadığı anlamına gelir. Kaliteli bir bağlantı bulmaya çalışın.

İnternetinizde problem olmadığından eminseniz ve buna karşın WhatsApp Web QR kod çalışmıyor ise telefonunuzu bir kez yeniden başlatın ve işleminizi tekrar deneyin. Yine düzelmiyor ise bir sonraki adıma geçin.

Web’de açık olan cihazlardan çıkış yapmayı unutmayın

WhatsApp hesabınızın bağlı olduğu başka WhatsApp Web oturumları var ise bu hesaplardan tamamen çıkış yapın. Bazen aynı anda birden fazla tarayıcıda WhatsApp’a giriş yapmaya çalışırken sorun meydana gelebiliyor. Bu durumda QR kodu okutamama sorunu olabiliyor.

Çıkış yapmak için;

Cihazınızda WhatsApp uygulamasını açın. Daha sonra sağ üstte yer alan 3 noktaya dokunun. Eğer iPhone kullanıyorsanız uygulamanın sağ alt bölümünde yer alan Ayarlar’a basın.

Önünüze gelen ekrandaki WhatsApp Web seçeneğine basın.

Son olarak tüm cihazlardan çıkış yap’ seçeneğine basın.

Şimdi WhatsApp Web QR kod okutma işlemini tekrar deneyin.

WhatsApp önbelleğini temizleyin

Telefonu kullandığınız süre zarfı içerisinde önbellekte biriken geçici dosyalar WhatsApp’ın kararlı çalışmasını engelleyebilir. Bu dosyaları temizlemek WhatsApp Web QR kodu çalışmama sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırır.


Hiç yorum yok